01
01
Magazin a tudatos szülőknek, családoknak
02
02
Magazinunk témája: szülő, gyermek, család, párkapcsolat, baba, fejlődés, gyermekfotó Tanácsadás: gyermekorvos, családterapeuta, gyermekpszichológus, , gyermekbetegségek
03
03
Hirdetésfelvétel nyomtatott magazinunkba és online felületeinkre: 06-20-480-1751
04
04
Megjelenési területek nyomtatott magazin: IV, XIV, XV, XVI, XVII. kerület, Csömör, Kistarcsa, Kerepes, Gödöllő, Veresegyház, Fót, Dunakeszi, Mogyoród


Kedves Olvasóink!

 Honlapunk megújult!!!

Ez az oldal

2011. Februártól 2014. 11. 01-ig

összesen

1 057 647  látogatót számlált!

Jelenlegi formájában ARCHÍV oldalként üzemeltetjük.

A friss hírek, aktuális cikkek, információk...

központi webhelyünkön a

www.hirnok.hu

oldalon található, amelyen belül

a CSALÁDI Információk

http://hirnok.hu/rovat/csalad-gyermek/ rovatban.

Üdvözlettel: Hírnök csapata

 


 


 
 

Bocsáss meg, kérlek!

Megbocsátani és bocsánatot kérni nem könnyű, talán utóbbi nehezebb.

A hétköznapokban, mindenféle kapcsolatrendszerünkben több – kevesebb alkalommal előfordul, hogy megbántunk vagy megbántódunk. Talán ez mégis otthonunk falai között fordul elő leggyakrabban.

A gyermek első éveit szoros kapcsolatban az édesanyjával tölti. Megszokja, hogy minden a kívánsága szerint történik, nagyjából a világ körülötte forog. Ez természetes is, mert a szülő számára legfontosabb, hogy gyermekének mindent megadjon, komfortérzetét folyamatosan maximálisan, sőt még azon túl is biztosítsa.

A gyermek akaratrendszere első éveiben is már nagyon sokat és gyorsan fejlődik, önállósodik, vágyai megvalósulását még általában nem képes korlátozni, ezért érzéseit intenzíven fejezi ki, hirtelen, ahogy az adott pillanatban megéli azokat. Mivel a szülő tudja, hogy gyermekének mi a jó és mi nem, ezért segít neki akaratát szabályozni, ami a gyermeknek természetesen nem mindig a kedvére való és olyan módon reagál, ami viszont nekünk nem tetszik.

Mindig tudatnunk kell vele, ha viselkedése nem éppen megfelelő, el kell mondanunk, hogy mi és miért esett rosszul nekünk, hogy mi egész nap mindig igyekszünk a kedvében járni, megtesszük amit kér, teljesítjük kívánságát, tegye meg ezt ő is nekünk. Mindig minden alkalommal el kell mondanunk neki, hogy viselkedésével megbántott minket, így tudni fogja, mi az, ami számunkra helytelen. És ha már megtanítottuk bocsánatot kérni, bocsássunk is meg neki. A megbocsátás azt jelenti, hogy elmúlt részünkről az esetleges harag a másik fél, jelen esetben a gyermek irányában, mert ő tudja, hogy mivel bántott meg minket és sajnálja, hogy szomorúságot okozott. Megtörtént, megbeszéltük, elfelejtjük. Nem beszélünk róla többet, nem emlegetjük más alkalmakkor és főleg nem toljuk ki a büntetését másnapra, pláne ne szidja le a munkából hazatérő apa a gyermekét azért, mert az anyukájának nap közben nem fogadott szót, csúnyán beszélt vele.

De nem csak a gyerek hibázhat azzal, hogy megbántja szüleit, velünk is előfordulhat, hogy fáradtabbak, ingerlékenyebbek vagyunk és türelmetlenül reagálunk gyermekünk megnyilvánulásaira. Nekünk is képesnek kell lenni megbocsátást kérni tőle, ha csak annyit mondunk, ne haragudj, fáradt vagyok, de téged nagyon szeretlek, ő tudni fogja, hogy ez valóban így is van.

 

Laszkács Erika

Megosztás

Ki olvas minket,

Oldalainkat 6 vendég és 0 tag böngészi

LÁTOGATÓK

108395
MaMa77
TegnapTegnap280
A hétenA héten3028
2011 FEBRUÁRTÓL2011 FEBRUÁRTÓL1083955
Copyright 2011 Bocsáss meg, kérlek!. Hírek, Információk, Hirdetés. - Hírnök lapcsoport - Alapítva: 1992
Web Analytics